FaceTime 32 Kişiye Kadar Grup Görüşmesini Destekleyecek

Apple, dün gerçekleştirdiği WWDC 18 etkinliğinde harika bir sunumla, iOS 12 ile gelecek yeniliklerden biri olarak FaceTime‘ın yeni özelliklerini tanıttı.

Gerek iş, gerekse gündelik yaşantımda Facetime’ı sık tercih eden birisi olarak beni de çok mutlu etti bu haber açıkçası. Gelin bu yeni özelliklere bir bakalım:

Yeni Katılan Özellikler

  • FaceTime uygulaması, iOS 12 ile birlikte grup sohbetleri özelliğine kavuşuyor.
  • Artık FaceTime ile aynı anda 32 kişi ile birlikte görüşebiliyor ve grup mesajlarına bu görüşmeyi dahil edebiliyorsunuz.
  • Animoji ve yüz filtreleri artık FaceTime’a dahil oluyor.

iOS 12 ile birlikte büyük yol alacak olan FaceTime, sadece bir kişiyle konuşma yerine, bilhassa iş toplantıları yapan kişiler için oldukça faydalı olan toplu görüntülü görüşme özelliğine kavuştu. 32 kişiye kadar aynı anda görüşmenize izin veren uygulama ile grup sohbetleri; yüz yüze filtreler ve animojiler ile de daha keyifli hale geliyor.

WWDC 18 Etkinliği - FaceTime

Sohbet esnasında konuşan kişileri daha büyük veya daha küçük görüntüler ile vurgulama yapabileceksiniz. Bu rakiplerinde de olmayan bir özellik.  Uygulama aynı zamanda Apple cihazlarındaki Mesajlar uygulamasına entegre edilecek. Ve grup sohbetlerinde herkesin dilediği zaman sohbete dahil olmasını ya da ayrılmasını sağlayacak.

Yeni gelen güncelleme ile birlikte görüntülü görüşmeler sırasında, kimin konuştuğunu gösteren bir çerçeve sistemi olacak. Yani sohbet esnasında birisi konuşmaya başladığı zaman diğer kişilerin kare görüntüleri biraz daha küçülürken, konuşan kişinin bulunduğu çerçeve biraz daha büyüyecek. Oldukça efektif bu özellik ile beraber eğer konuşmayan birisinin görüntüsünü büyütmek isterseniz bulunduğu çerçeveye iki kez dokunmanız yeterli olacak.

iOS 12’de yer alan yüz filtreleri ile yeniden özelleştirilen animojiler (aşağıda Apple CEO’su Tim Cook’u görüyorsunuz) ve çıkartmalar da klavyeye dahil olacak. Görüşme esnasında kullanıcılar yüzlerine ve kameralara filtre ekleyebilecek ve bunu sohbet ettiğiniz kişi de aynı anda görebilecek.

iOS 12 güncellemesinin Public Beta versiyonu bu ay sonuna doğru sunulacak olsa da (çıktığında nasıl yükleyebileceğinizi sizlerle paylaşacağım); pek çok Apple kullanıcısının rahatlıkla edinebileceği final versiyonun Eylül ayında sunulması planlanıyor.

Apple CEO’su Tim Cook

Kaynak: Business Insider

This post is also available in: English (İngilizce)