Stavroz 26 Şubat Perşembe Kloster’da

Her dinlediğimde bana İstanbul’u anlatıyor gibi gelir Stavroz’un “The Finishing” parçasındaki saksafon. Bu tınıları canlı dinleyebilmek de gerçekten ayrı bir haz tabii ki.

harat-net-stavroz-logoBenzer müzik tatlarını paylaşan ses mühendisleri IJsbrand ve Gert tarafından kurulan Stavroz, bu perşembe İstanbul’un son aylarda müzikalitesiyle ismi öne çıkan mekanlarından Kloster‘da sahne alacak. Gecenin ev sahipliğini ise Mrloverlee ve Emre Özalp yapıyor.

Her ne kadar Jazz ve Burlesque’den yola çıkarak minimal ve jazz-house arasında kendilerine yer edinmiş gibi gözükseler de, elektronik müzik dışında sesleri de birleştiren Stavroz’u tek bir müzik türüne indirgemek doğru olmaz. Oliver Schories and Phonique gibi isimlerin playlistlerine giren grup, DJ setlerini ve canlı şovlarını Almanya, Belçika ve Fransa’da sürdürüyor.

Hafta içi günlerdeki etkinliklerini ücretsiz yapan Kloster, bu geleneği bozmadı ve Stavroz etkinliği de ücretsiz gerçekleşecek. Fakat yoğun talep olması nedeniyle Kloster Terrasse’de (4.Kat) gerçekleşmesi planlanan etkinlik, sonrasında Kloster ana sahneye taşındı.

XXY olarak biz de orada kulaklarımızın pasını siliyor olacağız. Bu arada belirtmekte fayda var; iki saat önce aşağıdaki resimle birlikte açıkladıkları üzere, Kloster artık yeni bir ses sistemine de sahip:

harat-net-kloster-istanbul-new-soundsystem

Event Linki: Facebook