Zirvede Kayak Keyfi: Palandöken

Türkiye’nin en ünlü kayak merkezlerinden biri olan Palandöken, Erzurum ilimizde yer alır. Şehir merkezine son derece yakın oluşu sayesinde (30 km), sadece kış sporunu değil kültür turizmini sevenler tarafından da tercih edilmektedir.

Erzurum şehir merkezine ulaştığınızda hiç kimseye sormaya gerek kalmadan Palandöken’e rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 2011 yılında 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Palandöken’de düzenlendiği için, şehir merkezinden buraya kadar yönlendirme tabelaları yerleştirilmiştir. Düzenli yapılan yol bakımları sayesinde, karın en yoğun olduğu zamanlarda bile ulaşımla ilgili bir sıkıntı yaşanmaz. Yine de Palandöken’e arabayla gidecek olanların mutlaka kış lastiği taktırmaları gerektiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

harat-net-palandoken-erzurum-kayak-ski-teleferik

Kayak sporu için Palandöken’in tercih edilmesindeki en büyük sebeplerden biri, Türkiye’nin kayak merkezleri arasında en iyi kar kalitesine sahip olan 5 yerden biri olmasıdır. Deniz seviyesinden 3100 metre yükseklikteki Palandöken Dağı çam ormanlarıyla seyrine doyum olmayan bir manzara sunduğundan; sadece kış sporlarına değil, doğaya merakı olanlar için de tam anlamıyla bir cazibe merkezidir.

Yılın en az 5 ayı kar örtüsüyle kaplı olan Palandöken’in en yoğun sezonu, Aralık ve Mart ayları arasındadır. Kar kalınlığı ise ortalama 1-1.5 metre arasındadır. Bu rakam bazen 2 ve 3 metreye kadar da çıkabilir.