Otostop Nasıl Çekilir?

Gezdiğim 20’yi aşkın ülkenin pek çoğunda otostopla seyahat etmişimdir. İtiraf etmeliyim ki, Martin‘le seneler önce Atina’da 2 gün üstüste çektiğimiz otostop bütünüyle bir başarısızlık eseriydi, ama bir sene sonrasında İran’a 13.000 km’lik bir otostop yolculuğu gerçekleştirdik.

Bu da demek oluyor ki, otostop tamamiyle şans değil, öğrenmemiz gereken bazı teknikler var.

harat-net-otostop-nedir-nasil-cekilir-hitchhiking-iran-bisiklet

Otostop Nasıl Çekilir?

Birçok önemli nokta olsa da, bilinmesi gereken en temel 3 öğeden bahsedelim istedim.

1. İyi bir nokta bulun. Kavşaklar, birleşim noktalarının ilerisinde, ama araçların rahatça durabileceği yerleri seçmeye özen gösterin.
2. Elinizi yumruk pozisyonuna getirerek, baş parmağınızı yukarıya doğru kaldırın. Yerine göre dirsekten sallayabilirsiniz.
3. Israrcı, pozitif ve neşeli olun. Bakışlarınız ve hareketlerinizle o kişiyle gerçekten tanışmaktan keyif alacağınızı belli etmelisiniz.

Dediğim gibi İran’a otostopla bir maceramız olmuştu 149 araçlık; yolda çektiğimiz uygulamalı bir eğitim videosuyla başbaşa bırakayım sizi, bakın başımıza ne geldi, dileyenler Türkçe altyazı seçeneğini kullanabilirler.

Otostop Nedir?

Gideceğiniz yere ulaşma adına başka araçları durdurarak çok daha seri ve masrafsız seyahat etmenizi sağlayacak bir ulaşım biçimidir. En güzel yanı ise, her bindiğiniz araçta bambaşka bir hayata konuk oluyor olmanızdır; bol sohbetli, bol paylaşımlı bir aktivitedir ve tabii ki paylaşmak güzeldir.

Bu arada unutmayın, siz nasıl güvenip o kişilerin araçlarına biniyorsanız, aynı şekilde onlar da size güvenip sizi araçlarına alıyorlar. Bu noktadan sonra siz de onlara güven verme adına elinizden geldiğince kendinizi samimi ve içten bir şekilde ifade edin. Eminim çok keyifli bir yolculuk ve sohbet sizi bekliyor olacak.

Şimdiden iyi yolculuklar! 😉

This post is also available in: English (İngilizce)

Bir yanıt yazın