Buddytag.me: Yerli Sosyal Medya Girişimi

Buddytag.me Türkiye merkezli bir girişim ve kullanıcılarının istedikleri Facebook ve Twitter hesaplarını anonim olarak etiketleyebildikleri bir sosyal ağ olarak öne çıkıyor. Ben de Ufuk‘un profilinde görünce fark ettim ilk defa, önümüzdeki günlerde hızla kullanılmaya başlayacak bir trend gibi gözüküyor.

Popüler sosyal ağlarda oluşturduğumuz profiller, Buddytag.me’de başkalarının gözünden yorumlanıyor.

Pabeda Bilgi Teknolojileri şirketi bünyesinde geliştirilen Buddytag.me’nin yapımcıları Barış Onay, Uğur Doğan ve Kervan Aslan. Yapımcıları Buddytag.me’yi geliştirirken yalın girişim mantığını benimsemişler.

Bu nedenle Buddytag’i tamamen bitmiş bir projeden çok, kullanıcılardan aldığı geri dönüşlere göre geliştirilecek bir girişim olarak düşünmek daha doğru.

Girişimin bir diğer önemli özelliğiyse etiketlemenin anonim olarak yapılması. Bu özelliği Buddytag.me’nin  sosyal medyanın tepkilerini anlık olarak ölçümlemekte kullanılabilecek bir araç haline getirebilir. Böylelikle kamuya mal olan her açıklama veya olayda, kitlelerin tepkileri de ölçülebilir.

harat-net-buddytag-me-zuckerberg

Buddytag.me’nin kullanımı ve çalışma mantığı da oldukça basit. Facebook hesabınızla giriş yaptığınız sitede, etiketlemek istediğiniz profilin Facebook ve Twitter adresindeki ismi kopyalayıp, arama çubuğuna yapıştırıyorsunuz. Örneğin Mark Zuckerbeg için, Zuckerberg’in Facebook adresindeki ismi olan zuck’ı adrese yazıyorsunuz. buddytag.me/zuck sayfasından profil için tek kelimelik tanımlamalar yapabiliyorsunuz.

Buddytag.me’ye giriş yaptığınızda, Facebook sayfanızda uygulamayı kullanmaya başladığınız bilgisi arkadaşlarınızla paylaşılıyor. Ancak yaptığınız tanımlamalar tamamen anonim kalıyor. Proje şu an sadece Türkiye ile sınırlı olarak tasarlanmamış olsa da, tüm dünyayı hedefliyor.

Eleştiriyi seven insanlar için güzel bir platform olmuş. buddytag.me/harat adresinden şahsi profilime ulaşabilirsiniz. “Feedback is a gift, take it or leave it” 😉


Kaynak: Webrazzi

This post is also available in: English (İngilizce)

Bir yanıt yazın