Bubituzak’tan Uzay Yolları Taşlı 5 Mart’ta Babylon’da!

Merhabayın;
Uzun bi aradan sonra Tophane Rıhtım Studyosu‘ndan şahane bir haberim var.Ağustos sonu gibi Bubi Tuzak‘ı sesli-görüntülü kaydetmiştik. Ben karnabahar yapmıştım kıymalı onu yemiştik.
Aslında çoğu vejetaryen olduğu için bi de kıymasız karnabahar yapmıştım.
Long story short “Uzay Yolları Taşlı” adlı ilk albümlerinin çıkması vesilesiyle videolarını iftiharla ve iştahla takdim ediyoruz.

Bugüne kadar, farklı proje ve gruplarla karşımıza çıkan Ali Güçlü Şimşek, Görkem Karabudak ve Emrah Atay’ın bir araya gelmesiyle oluşan Bubituzak, albüm lansmanı için 5 Mart Çarşamba akşamı Babylon sahnesinde olacak. Konser öncesi ekiple yapılan röportaj aşağıda huzurlarınızda:

Klasik ama olmazsa olmaz sorumuz Bubituzak nasıl oluştu? Hikayeniz ne?
Bubituzak ismi ilk olarak, 2011’de Bilgi Müzik Lisans bitirme projesi olarak gündeme geldi. Bubituzak’ın temellerini oluşturan parçalar bu vesileyle kaydedildi ve okul için kurgulanan bu ilk albüme “Us Ruleti” adını verdik. Kayıtlar, parçalardaki bütünlük ve üçümüzün bir araya gelişiyle oluşan ruh, bizi Bubituzak’ın peşinden gitmeye ikna etti.

“Uzay Yolları Taşlı”nın kayıt süreci nasıl geçti?
Uzay Yolları Taşlı’nın müziklerini Deneyevi‘nde canlı olarak kaydettik, vokallerini Atölye’de tamamladık. Biz içeride çalar söylerken dışarıdaki gözümüz Mike Nielsen’dı. O günleri düşündüğümüzde, çocukken geçirdiğimiz kıyak yaz tatilleri hissi aklımıza geliyor.

Bubituzak’ın müzikal yaklaşımlar açısından diğer projelerinizden farkı ne?
Bubituzak köklere bağlı ve referansları geniş bir müzik. Uzay Yolları Taşlı’ya ve yeni gelen parçalara bakınca, ses ve üslup olarak 1960’lardan 2050’lere uzanan bir estetik görebiliyoruz

Son zamanlarda ve özellikle albüm kayıt sırasında neler dinliyordunuz?
Gonjasufi, Ersen ve Dadaşlar, Os Mutantes, Neşet Ertaş o dönemin en çok dönen isimleriyse de yıllardır arabadaki tek kaset Levent Yüksel‘in ”Medcezir”i.

5 Mart Çarşamba Babylon konseri neden kaçmaz?
Bugüne kadar çaldığımız “Uzay Yolları Taşlı” öncesi konserler ve illegal partilerden sonra Babylon, albümün ve Bubituzak tarihinin ilk resmi konseri. Yani hem Bubituzak tarihine tanıklık etmek isteyenleri, hem de şehirde iyi ve orijinal bir şeyler duymak isteyenleri 5 Mart konserine bekliyoruz.

Kaynak: babylon.com.tr

Bir yanıt yazın