Hayalleriniz Sizi Nereye Götürüyor?

″Rüyalarınızın sizi götürdüğü yerden daha uzağa gidemezsiniz.″

Hayattan ne istediğini tam bilmediğini söyleyen güzel insanlarla tanıştım, sonrasında gördüm ki pek çoğunun hayali olmasına karşın mazeretler yaratmışlardı kendilerine.

Hayallerimize cesaretle yaklaşmamız gerekir. Geçmişe baktığımızda, engeller ve sorunlarla karşılaşan insanların başarı hikayeleriyle karşılaşacağız. Örneğin; Yunan hatip Demostherenes bir kekemeydi! Bir topluluk önünde ilk defa konuşma yapmayı denediğinde, herkesin kendisine gülmesine kulak asmadı. Çünkü büyük bir konuşmacı olmayı hedefliyordu ve bu hayalinin peşinden giderek, kekemeliğini yenmek için ağzına çakıl taşları koyarak konuşma egzersizleri yaptı, sonunda kekemeliğini yenerek antik dünyanın en iyi konuşmacısı haline geldi.

Hayallerimiz, Bize Yön Verirler

Hepimiz başarılı olabilmek için, hedeflere ve hayallere ihtiyaç duyarız. Bu hayallerimiz, başarıya giden yoldaki pusulamızdır. Doğru yolu buluncaya kadar da, yönümüzün bizi başarıya götürüp götürmediğini de bilemeyiz.

Hayallerimiz, Bizi Motive Ederler

Hayallerimiz olmadan potansiyelimizin farkına varamayız. Karşımıza çıkacak fırsatları görebilmemiz için hayallerimizin olması gereklidir. E. Paul Hovey‘in dediği gibi: ″Kör bir insanın dünyası, sadece dokunabildikleri kadardır; cahil bir insanın vizyonuysa, sadece bildiğini sandığı kadardır. Büyük hayalleri olan ve bunların peşinden giden bir insanın önünde sayısız kapı açılır.″

harat-net-hayalleriniz-sizi-nereye-goturuyor-yol

Hayallerimiz, Öncelik Sıramızı Belirlerler

Hayallerine odaklanmayı iyi başaran kişiler, hangi olayların ve kararların onları hayallerine yaklaştırdığı hangilerinin de uzaklaştırdığının farkına varmaya çalışırlar. Ne yazık ki birçok kişi bunun tam tersini yapar; hayallerine odaklanmak yerine, önemsiz ayrıntıların peşinden giderler ve hedeflerinden uzaklaşırlar.

Hayallerimiz, Yaptığımız İşe Değer Katarlar

Yaptığın işte eğer hayalinden parçalar taşıyorsan, bu yaptığın işi çok daha manidar kılacak ve diğer insanlara fayda sağlayacak bir ölçüde üretken olmanızı da sağlayacaktır.

Hayallerimiz, Geleceğimizi Oluşturmamıza Yardımcı Olurlar

Bir hayalimiz olduğu zaman, her şeyin güzel gideceğini varsayarak, arkamıza yaslanıp olaylara seyirci kalmamalıyız. Hayallerimizin geleceğimizin belirleyicileri olduğunu unutmamalıyız. Fakat bu durum, her şeyin garanti olduğu anlamına gelmez. Bunun için üzerimize düşen her şeyi yerine getirmeye çaba göstermeliyiz.

Unutmayın ki, geçmiş geçmişte kalmıştır ve geleceğiniz de sizi bekliyor. Geleceğinizin peşinden gidebilmek için, hayalinizi takip etmeye başlayın. Hepimizin kalbine yerleştirilmiş olan hayalini bulup peşinden gitmesi dileğiyle…

 

Kaynak: John C. Maxwell, Başarı 101, “Bölüm 2″ (İstanbul: Arıtan Yayınevi, 2011)

Bir yanıt yazın